Über Uns und das Projekt Meeting Up!

Initiatorinnen des Meeting Up! Blogs sind Friederike Redlbacher, Janne Kalucza und Vanessa Begemann von der Universität Hamburg. Friederike Redlbacher und Janne Kalucza promovieren an der WiSo-Fakultät, am Arbeitsbereich Organisation und Unternehmensführung von Prof. Dr. Jetta Frost, während Vanessa Begemann als Stipendiatin am Institut für Psychologie, am Arbeitsbereich Arbeits- und Organisationspsychologie von Prof. Dr. Nale Lehmann-Willenbrock promoviert.

Das interdisziplinäre Forschungsteam kooperiert seit November 2018 mit der Hamburger Behörde für Inneres (BIS) und Sport und begleitet den BIS Think Tank, das bottom-up Innovationsprojekt. Die Erkenntnisse aus dieser und weiterer aktueller Forschung sowie aus Lehr-Projekten wie dem Masterkurs „Managing and Organizing Innovation“ des Studiengangs International Business and Sustainability beleben den Blog.

Das Projekt Meeting Up! wird von der Universität Hamburg durch den Transfer-Sonderfonds „Mehr Weitblick nach der Coronavirus-Krise“ mit 10.000 Euro gefördert.

About Us and the project Meeting Up!

Initiators of the Meeting Up! blog are Friederike Redlbacher, Janne Kalucza and Vanessa Begemann from the University of Hamburg. Friederike Redlbacher and Janne Kalucza are doing their doctoral thesis at the WiSo-Faculty, at the Chair of Organization and Management of Prof. Dr. Jetta Frost, while Vanessa Begemann is doing her doctorate as a scholarship holder at the Institute of Psychology, at the Chair of Work and Organizational Psychology of Prof. Dr. Nale Lehmann-Willenbrock.

The interdisciplinary research team has been cooperating with the Hamburg Department of Internal Affairs (BIS) and Sport since November 2018 and is supporting the BIS Think Tank, the bottom-up innovation project. The insights gained from this and other current research as well as from teaching projects such as the master’s course „Managing and Organizing Innovation“ of the International Business and Sustainability program are revitalizing the blog.

The Meeting Up! project is supported by the University of Hamburg with 10,000 euros from the special transfer fund „More foresight after the coronavirus crisis“.